Föreningen

Brf Tallkronan i Tallboda är en bostadsrättsförening som ligger i ett naturskönt område strax utanför Linköping, med skogen inpå knuten. Föreningen består av 215 lägenheter i rad- eller parhus, allt från 3 till 5 rum och kök. Föreningen utgörs av 14 gårdar, med 7-22 lägenheter per gård. Samtliga hus i föreningen byggdes 1981-1983. I området finns fina grönområden och flera lekplatser. I 3- och 4-rumslägenheterna finns möjlighet för de boende att själva inreda vinden och i dagsläget är de flesta vindar inredda. Till varje lägenhet hör två uteförråd samt garageplats som ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har tillgång till kabel-tv, internet-uppkoppling och IP-telefoni via Comhem med ett grundutbud som ingår i månadsavgiften.

Tallboda är ett villasamhälle med inslag av flerfamiljshus beläget cirka 4 kilometer från Linköpings centrum. Det finns ett köpcentrum och fritidsaktiviteter för både barn och vuxna. Här har du nära till naturen med skogen och motionsspår inpå knuten. I Tallboda finns Ekdungeskolan för sexårsverksamheten upp till åk 3 och Tallbodaskolan för åk 4-6. Det finns ett flertal förskolor, både privata och kommunala. Läs mer om förskolor och skolor. På cirka tio minuter tar du dig med bil in till city. Bussarna går ofta. Med cykel tar det ca 15-20 minuter, det finns utbyggda cykelvägar.

framsida bild 1 version 3.jpg